+359 884 611 599

Новини

Жилищната сграда LVIEW е разположена в ъглов имот в централната част на жк “Люлин”, непосредствено до бул. “Царица Йоанна”. Тя съчетава в себе си модерна и съвременна визия, както и запомняща се архитектура, която създава различен начин на живот в динамиката на големия град. Силуетът на сградата се отличава от общия характер на застрояване в района със специфичната си форма, като основната линия на сградата в западната част променя вертикалното си направление чрез скосяване между 14-и и 17-и етаж и сключва прав ъгъл с наклонената повърхнина на покрива. Поради изчистената линия и ортогоналност в хоризонтално и вертикално отношение LVIEW дава възможност за лесна поддръжка и добра енергийна ефективност.

Сградата е проектирана на 17 надземни етажа и един подземен, като той е предвиден за паркиране, складове и помещение за абонатна. Автомобилният достъп до подземното ниво е посредством рампа. Партерният етаж отново е предвиден за паркиране както в самостоятелни гаражи, така и в закрита паркинг зона. Първият жилищен етаж е организиран с 6 апартамента. Три от тях имат индивидуални дворни пространства, които са продължение на обща паркова среда, разположена на площ над 500 кв.м. Предвидена е с богато озеленяване, организирано с асиметрични алеи, клоцове с висока дървесна растителност и кътове за отдих и уединение. Цялото парково пространство е оградено от допълнително вертикално озеленяване с височина между 3 и 6 м с площ над 100 кв.м. Останалите нива са решени отново с 6 апартамента, като към тях е проектирана прилежаща вертикална комуникация (стълбищна клетка) и два високоскоростни асансьора, всеки за по 8 лица. Последният етаж е разположен на височина над 50 м и е организиран с апартамент тип PENTHOUSE със светла височина над 3.40 м и гледка, създаваща усещане за различен мащаб над големия град и заобикалящите го планини.

Дизайнът на сградата, дело на STUDIO CREATIVE., е проектиран с изчистени линии, като основен акцент на сградата е хаотичното и същевременно ритмично редуване на еднаквите елементи по фасадната плоскост. Потъването от общия обем на част от балконите, решени в тъмен цвят, създава усещане за едър мащаб и по-ясен прочит на сградата. LVIEW е емблематична сграда за своя район, която създава възможност за модерен и различен начин на живот в съвременното градско ежедневие.

 

Прочетете цялата статия на Капитал: https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/05/22/4342797_jilishtnata_sgrada_lview_na_mastur_kunstrakshun/